• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Wijziging NFP: 5 MHz – 60 meter band – binnenkort ook voor zendamateurs met F-registratie

Binnenkort krijgen Nederlandse zendamateurs ook toegang tot de felbegeerde 60 m band. Dat valt op te maken uit de Staatscourant. “De houder van een F-registratie mag straks gebruik maken van deze band op secundaire basis. Dit is echter nu nog niet toegestaan. Dat mag pas als de frequentieband ook in de Regeling gebruik van frequentieruimte met meldingsplicht 2015 (de Regeling) is opgenomen. Die wijziging is voorbereid en zal binnenkort ingaan. Morgen of overmorgen kunnen we daar waarschijnlijk meer over vertellen.” Dat laat Agentschap Telecom ons weten.

Staatscourant, Officiéle uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814

Met de publicatie komt 5.350 kHz – 5.450 kHz op secundaire basis beschikbaar voor F-zendamateurs. De publicatie spreekt over een meldingsplicht, waarmee men bedoelt dat amateurs in het bezit moeten zijn van een registratie. Amateurs hoeven het gebruik van deze band dus niet apart bij het Agentschap Telecom te melden of aan te vragen.

Zodra de regeling is aangepast, en de 60 meter band in gebruik genomen kan worden, zullen wij u hiervan op de hoogte brengen.

Update 3 november: Het AT geeft aan dat de regeling naar verwachting binnen 2 weken in gaat.

Comments are closed.