• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Oproep kabinet aan ondernemers en burgers: beveilig je systemen

Oproep kabinet aan ondernemers en burgers: beveilig je systemen

Het kabinet roept burgers en ondernemers op om hun systemen goed te beveiligen en die beveiliging up-to-date te houden. Een eenheid van de Russische militaire inlichtingendienst GROe heeft het afgelopen jaar routers gehackt van Nederlandse particulieren en kleine tot middelgrote bedrijven. Dat heeft de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) ontdekt.

Dat gebeurde ook in andere landen. Daarmee heeft Rusland een wereldwijd netwerk gecreëerd van duizenden gehackte routers dat gebruikt kan worden voor cyberaanvallen. Op dit moment worden de getroffenen geïnformeerd, meldt de MIVD.

Minister Ollongren van Defensie vindt het belangrijk dat mensen dat weten. “Je verwacht niet dat de bakker om de hoek onderdeel van een netwerk van de Russische geheime dienst kan zijn, maar dat is wat er nu gebeurt. Dus zorg dat de beveiliging van je digitale systemen op orde is.” De Russen kunnen gehackte routers misbruiken om geheime cyberoperaties tegen Nederlanders of bondgenoten uit te voeren. Daarbij kan worden gedacht aan digitale spionage, sabotage of beïnvloeding.

Bewerkt door : DL1MKO / PA0MKO

Comments are closed.