• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

BBC testuitzendingen voor de Midwinter uitzendingen

Aanstaande dinsdag 21 juni is de helft van de zuidelijke winter voorbij en is het een belangrijke feestdag voor overwinteraars op Antarctische stations. Zoals elk jaar, om de winterzonnewende op die dag te vieren, zendt de BBC op korte golf een begroetingsprogramma in het Engels uit richting het zuidelijke continent. De geplande frequenties worden op 14 juni getest.

De testuitzending van dit jaar wordt op dinsdag 14 juni, vanaf 2130 UTC gedurende vijftien minuten uitgezonden op verschillende kortegolfzenders op Ascension Island, Zuid-Atlantische Oceaan, in Dhabbaya, Verenigde Arabische Emiraten, en in Woofferton, Groot-Brittannië:

6035 kHz met 300 kW, zendstation Dhabbaya

7305 kHz met 250 kW, zendstation Ascension

9505 kHz met 250 kW, Woofferton zendstation

12065 kHz met 250 kW, Woofferton zendstation

Op de eigenlijke uitzenddag zullen waarschijnlijk drie van de vier genoemde frequenties in gebruik zijn en de ervaring leert dat het speciale programma van de BBC ook in Centraal-Europa goed te ontvangen is. Wijzigingen in de frequenties op korte termijn zijn mogelijk en worden hier tijdig voor de uitzenddatum bekend gemaakt.

Bron : Funk Amateur.   Bewerkt en vertaald door : DL1MKO/PA0MKO

 

Comments are closed.