• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Een eigen @vrza.nl emailadres

Voor leden van de VRZA is het mogelijk een eigen (extra) e-mail adres te verkrijgen. Dit adres bestaat uit de eigen roepnaam gevolgd door @vrza.nl, bijvoorbeeld: pa4abc at vrza.nl
Voorwaarde voor het aanvragen van dit extra e-mail adres is, dat je zelf beschikt over een Internet-abonnement met een eigen e-mail adres.

E-mail die aan dit extra VRZA e-mail adres wordt toegestuurd, wordt via de VRZA-server direct (en ongelezen) doorgestuurd naar uw mailbox bij je eigen provider.

Let op:Wanneer je vanaf je Gmail-adres een mail stuurt aan je VRZA-alias die naar je eigen Gmail-adres verwijst, wordt deze door Gmail zonder melding geblokkeerd. Dit wordt gedaan door Gmail om onder meer om ‘loops’ te voorkomen. Zie hier voor meer informatie. Gebruik een ander mailadres of vraag iemand anders om je alias te testen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor dit extra e-mail adres door te klikken op Mijn VRZA.

Na instellen is je nieuwe (extra) emailadres binnen 15 minuten operationeel.

Spam filtering

Spam is heel vervelend. We proberen op de VRZA server deze spam te filteren. We gebruiken hiervoor diverse blacklists. Toch komt er spam doorheen. Waarom? Spam wordt door ons weggegooid. Dit betekent dat als we de spam filtering te strak maken, we gewone emails gaan weggooien. En dat willen we niet. Het zou buitengewoon vervelend zijn als we een gewone en voor jou waardevolle email weggooien en jij die nooit krijgt. Overigens is de VRZA alleen maar een doorgeefluik. Als jouw emailadres bij je provider net zo bekend zou zijn als je vrza.nl emailadres, dan krijg je daar ook veel spam op. Daarom is het belangrijk dat de anti-spam maatregelen op je PC en bij je eigen provider in orde zijn. Als je dus ondanks het VRZA spamfilter nog spam krijgt, kun je aan je provider vragen wat daar de oplossingen zijn.

Op een gemiddelde dag wordt 60% van de ontvangen emails als spam gemarkeerd en weggegooid.

Eigen spam filtering

Als het spamfilter van de VRZA server het vermoeden heeft dat er spam in het spel is, maar dit niet met zekerheid kan vaststellen, plaatst het filter een speciale header in de email. Aan deze header kun je zien wat de spamscore is, en zelf een extra streng filter bouwen.

Een header regel met: “X-Spam-Level: **** ” heeft een spam score van 4 en een header regel met “X-Spam-Level: ***” een score van 3.  Als je in je eigen emailprogramma een email filter regel maakt met ‘X-SpamLevel contains ***’ zorg je ervoor dat je email met een score van 3 of meer blokkeerd.  Wees hier heel voorzichtig mee, en test je nieuwe instellingen goed.

Op deze spam filter methode wordt geen support gegeven. En gebruik van deze methode is geheel voor eigen risico.

 

Comments are closed.