• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Beleid Onbemande Stations

De opvolger van het “Beleid Onbemande Stations” wordt op 1 maart a.s. gepubliceerd

Het Agentschap Telecom heeft aangekondigd de “Gedragslijn Vergunningen Radiozendamateurs” op 1 maart a.s. te gaan publiceren.

Wij ontvingen vrijdag 23 februari een bericht van het AT dat de publicatie moet worden uitgesteld tot na 14 maart a.s.
Het worden dus iets meer nachtjes slapen, dan we hadden verwacht.

Deze notitie is de opvolger van het tot op heden gehanteerde document “Beleid Onbemande Stations”, een bij alle beheerders van onbemande stations bekend document, dat al jaren door het AT wordt gehanteerd.

De nieuwe “Gedragslijn” vindt zijn oorsprong in september 2014, toen de VRZA en de Veron door het AT werden uitgenodigd voor de allereerste “dialoogsessie”. Toen een nieuwe overlegvorm om tussen de geplande Amateur Overleggen door, bepaalde items extra aandacht te kunnen geven. Voor de eerste dialoogsessie, die op 11 september 2014 werd gehouden, stond de herziening van het “Beleid Onbemande Stations” op de agenda. De VRZA heeft toen het initiatief genomen een aantal belangrijke punten in te brengen. De voornaamste daarvan waren: Te strikte toetsing op het beleid, te weinig ruimte voor nieuwe soorten experimenten en de wens het beleid zoveel mogelijk techniek neutraal te maken.

Wat hiervan uiteindelijk in de nieuwe “Gedragslijn” is terug te vinden, kunnen jullie over een paar nachtjes slapen lezen!

 

73, Ron PB0ANL,

Voorzitter Commissie Machtigingszaken.

Comments are closed.