• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

23 september a.s. de 36e Radio Onderdelen Markt

Op Zaterdag 23 september 2017 is er voor de 36e keer de Radio Onderdelen Markt ( R.O.M.)  Deze markt gaat plaatsvinden – net als voorgaande jaren – bij wegrestaurant “de Lichtmis” gelegen aan de A28, tussen Zwolle en Meppel.

Radio. Van oorsprong een techniek om met radiogolven draadloos berichten over te brengen van een zender naar ontvanger. Dit hebben wij te danken aan de heren Marconi, Hertz en Tesla, de uiteindelijke uitvinder van de radio.

Onderdelen. Radiolampen met veel of weinig roosters, transistoren in diverse uitvoeringen, weerstanden met verschillende waardes, condensatoren met verschillende capaciteiten, draad met diverse diktes, inbouw-kastjes in vele uitvoeringen, coaxkabel met veel of weinig verlies bij lange lengtes, antennes om mee te zenden of te ontvangen, masten om deze antennes zo hoog mogelijk te plaatsen, computers voor de ontvangst van digitale modes, stekers en connectoren, divers bevestigingsmateriaal, oude legerapparatuur, ontvangers met lampen, apparatuur van de merken Kenwood, Yaesu, Icom en andere producenten van kant-en-klare zendapparatuur. Kortom alles wat je nodig hebt om radio te kunnen bedrijven.

Markt. De ideale plek om aan onderdelen te komen voor het maken van radio in al zijn facetten. Een plek om mede-hobbyisten te ontmoeten en onder het genot van een bakje koffie bij te praten over de belevenissen met onze hobby.
Ook een broodje bal is niet te versmaden …

 

Comments are closed.