• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Open Dag VRZA afdeling Zuid West Nederland groot succes!

Zaterdag 18 november 2017 hield de VRZA afdeling Zuid West Nederland haar 25-jarig jubileum. Gedurende deze feestdag waren er verschillende activiteiten waaronder een open dag voor belangstellenden in het radiospectrum met daarna een gezellig samenzijn onder het genot van een warm- en koud buffet.

Na de openingsspeech van de voorzitter konden de leden en genodigden aanschuiven voor koffie en gebak, daarna druppelden de eerste bezoekers binnen. Er waren in de grote hal verschillende stands met o.a. ATV, 3D printing, demo’s van vossenjagen (VHF en HF) evenals een grote uiteenzetting van het nieuwste op gebied van transceivers al konden bezoekers ook kennis maken met zelfbouwapparatuur zoals de Semcoset, de Hohentwiel, de PA0SSB transceiver en de Elecraft. Populair waren o.a. een nieuwe replica van de ENIGMA codeermachine en enkele RACAL ontvangers.

Aan informatie ontbrak het tijdens de Open Dag ook niet. De nieuwste toepassingen op gebied van noodcommunicatie werden tentoongesteld evenals twee volledig ingerichte Landrovers t.b.v. de radiohobby. Drukbezochte stands én bijhorende lezingen waren o.a. van Hobbyscoop/Hamnet en Digital Voice. Maar ook de grootste seinsleutel ter wereld ontbrak deze dag niet. Veel mensen uit o.a. Vlaanderen (B), Brabant en Zuid-Holland haakten aan bij de Zeeuwse bezoekers waarvan er een heleboel ook aanwezig waren om elkaar eens op te zoeken. Men noemde het zelfs “Het eerste Zuid Westelijk Amateurtreffen”.

Aanleiding van de open dag was het 25-jarig jubileum. Op uitnodiging van de afdeling was ook een delegatie aanwezig van het landelijk bestuur van de VRZA: secretaris Ruud PA3RGH en penningmeester Dennis PA3WOB namen vanuit Noord-Holland een mooi cadeau mee: een mooie schaal met daarop de tekst: 25 jaar VRZA afdeling Zuid West Nederland, Deze werd namens de afdeling ontvangen door Karin PD0KM.

De open dag was voor iedereen geslaagd, voor zowel de organisatie, de aanwezige leden, de standhouders als ook de bezoekers. De mensen die de moeite hebben genomen om hun stand in te richten en gedurende de open dag iedereen te woord hebben gestaan gaven aan dat de bezoekers ieder op hun beurt enthousiast waren. Kreten als: “Leuk iedereen weer te zien.” “Moeten we vaker doen.” “Het lijkt wel het eerste Zuid Westelijk Amateur Treffen (ZAT).” als ook: “Dat hadden we eerder moeten doen.”, maar vooral ook: “Dat moeten we binnen enkele jaren nog eens doen!”

Al met al kunnen we als organisatie terugkijken op een geweldige dag waar iedereen het erg naar zijn of haar zin heeft gehad. Deze dag is overigens mede mogelijk gemaakt door de bereidwillige medewerking van de Hogeschool Zeeland. Rest ons nogmaals iedereen hartelijk te danken voor ieders hulp, voor en achter de schermen, alleen daarom is het een geslaagde dag geworden!
Graag tot een volgende keer.
Namens de organisatie,
Michael PD4AVO

Comments are closed.