• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Het roepletterbeleid is gewijzigd door het AT!

We hebben er zo’n drie-en-een-half jaar op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover: Het roepletterbeleid is door het Agentschap Telecom gewijzigd en komt daarmee in overeenstemming met het voorstel dat de verenigingen VRZA en VERON in de zomer van 2014 hebben ingediend. Dat voorstel gold voor alle roepnamen in de reeks PA0-PH9 met uitzondering van speciale roepnamen, die tijdelijk door het Agentschap zijn uitgegeven ten behoeve van speciale gelegenheden. Deze roepnamen worden gekenmerkt door een 6 of meerdere cijfers in de prefix.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

–        Een roepnaam wordt slechts aan één persoon uitgegeven en gekoppeld.

–        Een roepnaam kan alleen opnieuw worden uitgegeven aan een persoon, die al eerder deze roepnaam toegewezen heeft gekregen.

–        Alleen niet eerder uitgegeven roepnamen kunnen worden aangevraagd. Hierdoor kunnen nu ook de nog niet uitgegeven roepnamen in de PA0-reeks worden vrijgegeven.

Meer informatie kun je vinden op de website van het Agentschap Telecom: https://www.agentschaptelecom.nl/nieuws.

In de bijlage tref je het voorstel aan, zoals dat door de VRZA en VERON bij het AT is ingediend. (Bijlage)

73,
Ron Goossen PB0ANL,
voorzitter Commissie Machtigingszaken

Comments are closed.