• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Radiokampweek-Jutberg organiseert weekend en vossenjacht op 30 september 2018 op de Jutberg

De Radiokampweek-Jutberg 2018 ligt weer achter ons. Wij kijken terug op een geslaagde week. Uiteraard was de setting anders. Veel amateurs verhuisden naar Klein-Oisterwijk en hadden daar eveneens een heerlijke week.

De zendgeest boven Laag-Soeren waart nog altijd rond. Met een kerngroep van circa tien deelnemers, werd het een oergezellige week. Er waren veel outdooractiviteiten. We klommen in bomen en haalden een geocache onder een brug vandaan. We hielden theorieochtenden over wisselstroom, maakten een radio en gingen naar het stoomtreinmuseum.

Op Hemelvaartsdag organiseerde De Jutberg een luchtkussenfestival. Wij troffen diverse troepen zendamateurs op het terras. De broodjes warm vlees smaakten als vanouds. Met De Jutberg bespraken wij onze plannen voor volgend jaar. Marijke lanceerde ‘Jutberg 2.0’. Wij besloten deze kreet over te nemen en hanteren deze voor onze toekomstige activiteiten op de Jutberg.

We maakten de film Allo allo from the Jutberg, te zien op https://www.youtube.com/channel/UCBGUWpoJevJUbeAp-Es-VVw Met een knipoog naar zowel de blijver (now there’s nobody left) als de vertrekker (they followed a wrong signal). Er is veel gezegd over het vertrek en het besluitvormingsproces. Sommigen zijn het daarmee eens, sommigen niet. Wij kijken nu vooral naar de toekomst.

Jutberg 2.0 heeft een vruchtbare week achter de rug. Duidelijk werd dat er voldoende elan is om op de Jutberg aan het zendamateurisme gerelateerde activiteiten te blijven organiseren. Er was veel potentieel. De geestdrift en saamhorigheid gaven veel energie. Jutberg 2.0 is daarmee geboren. Een nieuw concept dat wij in de komende jaren, in samenspraak met het Vakantiedorp, vormgeven.

Daartoe organiseren wij van 28 september tot 1 oktober 2018 een weekend op de Jutberg.

Doel is o.a. plannen voor volgend jaar smeden. Tevens wordt nagedacht over blijven in de Hemelvaartweek of uitwijken naar een andere periode. Beiden hebben voor- en nadelen. Voor de Jutbergblijvers staat in elk geval vast dat een zodanig deel van de lol aan de locatie verbonden is, dat zij daar niet weg willen.

Deelname aan Jutberg 2.0 is gebaseerd op open- en keuzevrijheid, ruimte voor nieuwe ideeën én enthousiasme. Jutberg 2.0 is laagdrempelig en toegankelijk en vindt dat het ene evenement het andere niet hoeft te bijten. Zij zoekt ook de samenwerking met RKW Klein-Oisterwijk.

Wij hebben veel zin in het laatste weekend van september. Wij organiseren dan tevens een vossenjacht naar The Fallen Madonna. De Madonna is immers opnieuw verstopt en moet gevonden worden! De jacht is op zondag 30 september 2018 en staat ook open voor dagjesmensen. Details leest u t.z.t. hier.

Wie deel wil nemen aan het weekend of alleen de vossenjacht, is van harte welkom! Stuur ons een bericht via het contactformulier op http://www.radiokampweek-jutberg.nl/, mail naar info@radiokampweek-jutberg.nl of neem contact op met één van ons persoonlijk.

73’s

Thessa PA10628, Ruud Hobers PE0RH, Wim van Zutphen PA1L, Iris Wubbe en Ilona Naaktgeboren PA11283

Comments are closed.