• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Special Event Station PA6FGB geactiveerd bij Fort Giesen

Met de special event call PA6FBG zal op vrijdag 7 en zaterdag 8 september 2018 het Fort Bij Giessen radioactief worden gemaakt.

De Gorinchemse Amateur Club PI4GAC zal vandaar uitzendingen verzorgen met deze special call op de HF banden in PHONE en FT8, waarbij ook in de DXpeditionmodus FOXHOUND buiten de reguliere FT8 frequenties zoals 7.074 en 14.074 zal worden gewerkt. Voor informatie over deze DXpedition modus kunt u een Nederlandstalige beschrijving vinden op www.pi4gac.nl onder de kop NIEUWS.

Ook zal gewerkt worden op de VHF en UHF band in FM modulatie.

Indien mogelijk zal getracht worden vanuit het fort ook een CW station operationeel te krijgen.

Fort Giessen maakt onderdeel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW). Het werd gebouwd rond 1880 en diende om een aanval op Woudrichem af te slaan. Dat is er (gelukkig) nooit van gekomen, hoewel het fort tijdens de mobilisatie in de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) wel bemand was.                                                                                                              In 1926 verloor Fort Giessen zijn militaire functie, maar bleef het in gebruik als opslagplaats van leger, politie en douane. Het hoofdgebouw is nu in gebruik bij de natuurvereniging Altenatuur en de Archeologische Vereniging van het Land van Heusden en Altena.

Voor verdere informatie kunt u terecht op https://www.qrz.com/

Activiteiten commissie PI4GAC
Ewoud Klop
PD3WDK

Comments are closed.