• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Werkgroep N-herijking bespreekt conceptrapport

Op 17 januari 2019 is de werkgroep N-herijking met VRZA, VERON en AT (Agentschap Telecom) bij elkaar gekomen om het conceptrapport zoals dat er op dat moment lag te bespreken.  Het conceptrapport nadert haar voltooiing met als doelstelling om het bij het komende AO (amateuroverleg) als definitief rapport te kunnen inbrengen als agendapunt.

Nog een paar laatste aanpassingen voor de werkgroep N-herijking
Vlak voor de bespreking van 17 januari 2019 kwam bij de werkgroep van de VERON en VRZA nog een verzoek binnen voor een aantal aanpassingen waarvan het niet meer mogelijk was deze voor de bespreking nog in het rapport te verwerken. Achteraf bleek dit geen probleem, omdat de motivatie hierachter meer omhelsde dan in eerste instantie verwacht.

Hoe gaat het nu verder?
Voor het komende AO zorgt de werkgroep van de VERON en VRZA dat het definitieve verslag bij de voorzitter van het AO ligt. Door de aanpassingen die nog gedaan moeten worden loopt het rapport geen vertraging op. Het rapport ligt tijdens de komende AO van 25 april 2019 op tafel. Indien het AO het N-herijkingsverslag accepteert neemt AT het in behandeling. Dit voorstel gaat dan de procedure in binnen de AT organisatie. Vervolgens zullen nog wat juristen van AT en/of Ministerie van Economisch zaken naar het voorstel moeten kijken.

N-herijking betreft een aanpassing van regeling gebruik frequentieruimte
In de bijlage van de “regeling gebruik frequentieruimte met meldingsplicht 2015” kunt u vinden welke frequenties en vermogens aan de N- en F-registratie zijn toegewezen. Omdat de aanbevelingen gemaakt in het N-herijkingsrapport een aanpassing betreft van deze regeling. Betreft de N-herijking een aanpassing van deze regeling. Waarvoor de volledige procedures die hierbij horen ook doorlopen moet worden. 25 april 2019 zal het N-herijkingsrapport onderdeel zijn van het AO. Bij acceptatie zal AT dit rapport intern behandelen en moet dit advies naar het Ministerie van Economische Zaken. Verwachting is dat publicatie in de Staatscourant niet meer in 2019 zal plaatsvinden maar eerder voorjaar 2020.

Comments are closed.