• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Duits-Nederlands Amateur Treffen 2019

De VRZA is verbonden met het Duits-Nederlands Amateur Treffen, een internationaal treffen voor zend- en luisteramateurs met hun gezin. Elk jaar in Augustus wordt dit evenement gehouden in de plaats Bad Bentheim (D), net over de grens bij Hengelo.

DNAT is een vierdaags HAM-feest waar radiozendamateurs elkaar jaarlijks ontmoeten.
Veel OM’s en (X)YL’s trekken ieder jaar weer naar Bad Bentheim om er vier dagen gezelligheid te zoeken èn te vinden. Naast de HAM-beurs biedt de DNAT 2019 ook weer volop gelegenheden voor ontmoeting en amusement buiten de radiohobby om. Het is een evenement waar ook (X)YL, kids en huisdieren welkom zijn. Zo is er bijvoorbeeld voor de niet-radiogeïnteresseerden op zaterdag 24 augustus een enorme rommelmarkt in het Slotpark. De hele dag lang kun je je daar vergapen aan de curiosa. Voorgaande jaren werd het inpraat- en demonstratie-station verzorgt de Duitse DARC-afdeling O.V. Ammerland. Dit jaar neemt de Radio Club Assen deze taken in het kasteelpark over.

Programma:
Donderdag 22 augustus:
De eerste dag, maar wie wil mag ook iets eerder komen.
Op de DNAT-camping zijn dan de programmaboekjes en de zogenaamde Tagungsplaquette (deelnemersbadge) verkrijgbaar. De DNAT-camping is gelegen naast het BadePark Bentheim.
Het adres is: Zum Ferienpark 1, 48455 Bad Bentheim.

Vrijdag 23 augustus: 
Tussen 10:00 en 18:00 uur kan iedereen zich in Gaststätte Grafschafter Stube laten informeren over het verloop van het weekend. Verder zijn daar ook de programmaboekjes en de Tagungsplaquette verkrijgbaar. Op vrijdag om 15.00 uur wordt de DNAT 2019 (de 51e) officieel geopend in de Katharinenkiche. Iedereen is hierbij van harte welkom!

Zaterdag 24 augustus:
De hele dag zijn er op verschillende plaatsen in de stad samenkomsten van interessegroepen. 
Zaterdagmorgen kunnen handelaren vanaf 06.00 uur voor de radio-onderdelenmarkt terecht op het beursterrein aan de Schürkamp. Voor bezoekers zijn de HAM-beurs en de vlooienmarkt vanaf 08.30 uur toegankelijk. Vanaf 20:00 uur is er het HAM-feest met muziek en show op de DNAT-camping Am Badepark.

Bezocht u al vaker de DNAT, maar nog nooit op een HAM-feest geweest ? U weet niet wat u mist.
Tevens is er de kindervossenjacht met aansluitend het pannenkoeken eten.

Zondag 25 augustus:
Alvorens de eerste deelnemers de terugreis naar huis aanvaarden, is er eerst nog een groot eetfestijn op de DNAT-camping. Goudbruin gegrilde haantjes liggen op u te wachten om gegeten te worden. De echte die-hards nemen pas afscheid van elkaar op de Winke-Winke-Party, het afscheidsfeest, en richten hun pijlen alweer op het 52e DNAT in 2020.

Dienstregeling van de minibus:
Vanwege de afstand tussen de verschillende DNAT-locaties rijden er ook dit jaar weer twee minibussen.
De minibussen (voor maximaal acht personen) rijden, als het verkeer het toelaat, naar behoefte ongeveer elk half uur van de DNAT-camping naar het stadscentrum.
Vrijdag, vanaf 18:30 uur rijden de minibussen naar de DNAT-camping Am Badepark, vanwege de begroetingsavond die aldaar plaatsvindt. Terugreis naar behoefte en volgens afspraak. Op zaterdag rijden de bussen naar alle evenementenlocaties.

Zondag om 12:00 uur rijden de bussen naar het haantjes eten op de DNAT-camping, „Am Badepark“.
De bus vertrekt dan vanaf de‚ Rathausplatz’.

Een verzoek: De buschauffeurs zijn vrijwilligers.
Zij mogen alleen personen die in het bezit zijn van een Tagungsplakette vervoeren. Eventueel kan de Tagungsplakette nog bij de buschauffeur gekocht worden. Wij verzoeken u vriendelijk deze maatregel van de organisatie te respecteren. Meer informatie Dus: zin in een paar daagjes ertussenuit? Kom dan naar de DNAT 2019 van 22 t/m 25 augustus.

Een meerdaags bezoek aan Bad Bentheim tijdens de DNAT is een echte aanrader. Tijdens de DNAT is er volop tijd en gelegenheid voor gezelligheid en eye-ball QSO’s.

Net als voorgaande jaren is het VRZA videoteam het hele weekend aanwezig om een fraaie videoreportage te maken.

Comments are closed.