• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

2 meter propagatie experiment op 20 juli 2019 met PI40FL

VERON Afd. A41 Flevoland roept alle radiozendamateurs op om op 20 juli radioverbindingen te maken
op de 2 meter band.

Op de VHF is veel mogelijk en dat is de afgelopen week weer duidelijk geworden. Eerst een verbinding met de Longjiang2 en vervolgens de eerste trans-Atlantische verbinding op 2 meter. Daarom wil afdeling a41 Flevoland dit eens nader onderzoeken.
Op zaterdag 20 juli 2019 om 17.00 – 19.00 UTC (19.00 – 21.00 uur lokale tijd) organiseert a41 Flevoland een 2 meter propagatie experiment.

Help mee met dit 2 meter propagatie experiment

A41 Flevoland wil graag zoveel mogelijk data verzamelen en roept alle radiozendamateurs in Nederland op om mee te doen met dit 2 meter propagatie experiment. U kunt eenvoudig meedoen door verbindingen te maken op de 2 meter band. Clublog heeft aangeboden om de gegevens te verzamelen. Hiervoor vraagt a41 Flevoland u de log met de gemaakte verbindingen te uploaden naar Clublog. VERON leden kunnen zich dan direct aanmelden voor de VERON DX Honor Roll.

Doel van dit 2 meter propagatie experiment

Het doel is om in een kort tijdsbestek zoveel mogelijk gegevens te verzamelen over gemaakte verbindingen op de 2 meter band.  Natuurlijk hoopt a41 Flevoland dat op dit moment ook de temperatuursinversie een beetje wilt meewerken. Het maakt niet uit in welke mode u gaat werken en met wie u een verbinding maakt. Of dit nu is in CW, FM, SSB, DV of digimode alle gemaakte verbindingen helpen mee in het verzamelen van gegevens. Wel vraagt a41 Flevoland u om het IARU bandenplan te respecteren.

Overige landen worden ook verzocht mee te doen

VERON verzoekt alle landen om ook mee te doen met dit experiment en het zo een internationaal karakter te geven. Door allemaal om dezelfde tijd in de lucht te komen vergroot dit ook nog eens de kans op internationale verbindingen.

Wanneer?

Het 2 meter propagatie experiment is op:
Datum: 20 juli 2019
Tijd: 17.00 UTC tot 19.00 UTC (19.00 – 21.00 uur lokale tijd)
Waar: 2 meterband met respect voor het IARU bandenplan
Mode: alle, wederom met respect voor het IARU bandenplan

Aanmelden bij clublog

Heeft u nog geen toegang tot Clublog? Dat is zo geregeld. Door deze link te gebruiken komt u direct op het aanmeldscherm.

Log insturen bij Clublog

Op de website van Clublog staat een hele duidelijke uitleg hoe de upload werkt. Clublog gaat uit van logger32 als voorbeeld. Kijk in de gebruiksaanwijzing van uw logprogramma hoe u een export ADIF file kunt maken. Hoe u de ADIF kunt uploaden vindt u hier.

Comments are closed.