• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Opening tentoonstelling 100 jaar Radio in het Stadhuis van Den Haag


Met de tentoonstelling wordt stilgestaan bij het feit dat het op 6 november precies honderd jaar geleden is dat de eerste radio-uitzending van Nederland in 1919 werd uitgezonden door ingenieur Hanso Idzerda. Het programma ‘Radio Soirée Musicale’ kwam die avond vanuit het woonhuis annex studio van de radio- en omroeppionier aan de Beukstraat 8-10 in
Den Haag. De historische avond gaat de boeken in als ‘de geboorte van de radio-omroep’ en Hanso Idzerda daarmee als de grondlegger van het Nederlands omroepbestel.

Behalve veel historische foto’s, affiches en filmbeelden is op de tentoonstelling ‘Idzerda & daarna, een Haags verhaal’ ook een collectie van oude radiotoestellen te bekijken.

De tentoonstelling is van maandag 4 tot en met vrijdag 15 november te zien in het Atrium van het stadhuis in Den Haag aan het Spui 70. Van maandag 18 tot en met vrijdag 29 november is de expositie nog te bezoeken bij Beeld en Geluid Den Haag aan de Zeestraat 82.

 

Comments are closed.