• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Speldenregen voor Afd. Zuid West Nederland

Woensdagavond 5 februari was het VRZA bestuur te gast bij de afdeling Zuid West Nederland om een 5-tal spelden uit te reiken aan mensen die zich actief bezighouden met het zendamateurisme en de promotie daarvan.

Michel Bleijenberg
PD4AVO (voorheen PA9851)
Michel is al sinds 1995 lid van de vereniging. Hij heeft zich op verschillende manieren ingezet voor de vereniging. Hij was in begin ( 1996 ) organisator, redacteur en een van de operators van de Deltaronde die wekelijks te horen was. Na een jaar of 10 is deze ronde gestopt.
Michel is nu al sinds 1999 redacteur van onze nieuwsbrief “De Deltaloep” en de voorganger hiervan het ASG bulletin. Eerst samen met Wijnand PA3HFJ en sinds 2003 samen met Ronald PA10725. Nog steeds vult hij samen met Ronald maandelijks een bulletin dat vroeger op papier en tegenwoordig digitaal verspreid wordt en dat informatie bevat over de afdeling en de activiteiten van de Walcherse amateur-afdelingen en hun leden.
Elk jaar in de winter organiseert Michel, ook weer samen met Ronald PA10725, vanaf 2007 een nachtvossenjacht. Met een baken en een vos en een vervelende vragenlijst komen de deelnemers in de kou en het donker altijd weer aan bij de vos waar we dan vol spanning en met een kop warme soep wachten opde uitslag. Michel zet zich ook in voor speciale calls, radiowedstrijden en hij was de grote kracht achter de open dag en het feest van 25 jaar PI4ZWN. Samen met de andere leden van de repeaterwerkgroep zet hij zich in voor de plaatsing en het onderhoud van de repeaters in en om Vlissingen ten behoeve van de Walcherse amateurs.
Ook is Michel als penningmeester van 1996 tot 2001 in het afdelingsbestuur werkzaam geweest.
Michel heeft ook meerdere bijdragen geleverd aan de CQ-PA.
Een hele waslijst dus vandaar dat wij vinden dat Michel wel een gouden speld verdient.

Ronald Verburg, PA10725
Ronald Verburg PA10725 is lid sinds 2002. Sinds 2003 is hij samen met Michel PD4AVO de samensteller van de “Deltaloep”, ons maandelijks bulletin dat vroeger op papier en tegenwoordig digitaal verspreid wordt en dat informatie bevat over de afdeling en de activiteiten van de Walcherse amateur-afdelingen en hun leden. Samen met Michel PD4AVO verzorgt hij al sinds 2007 de traditionele nachtvossenjacht waarbij zij zelf als baken functioneren dat eerst gevonden moet worden voordat vanaf daar de vos gepeild kan worden. Zijn lijst is wat korter dan die van Michel maar zijn inzet is er niet minder om. Dus ook voor hem is een zilveren speld op zijn plaats vinden wij.

Robert Poortvliet, PA3GEO
Robert is VRZA lid sinds begin jaren 90.  Robert is al heel wat jaren bestuurslid van de afdeling PI4ZWN. Vanaf november 1997 tot februari 2002 was hij voorzitter. Daarna is hij secretaris geworden en dat is hij nu nog steeds. Robert is de organisator van de PACC contest waar onze vereniging samen met de VERON afdeling Walcheren aan mee doet. Voor zo’n trouw bestuurslid vinden we een waardering met een gouden speld wel op zijn plaats.

Jeroen Slagboom, PE1MWB
Jeroen is lid geworden van de VRZA kort na de oprichting van de afdeling Zuid West Nederland. Jeroen was lid van het redactie team van het VRZA ZWN bulletin van januari 1991 tot januari 1995. Jeroen was secretaris van ons afdelingsbestuur van 1993 tot 1997. In 2003 is hij als penningmeester weer aan de slag gegaan in het bestuur van de afdeling en dat is hij tot nu toe. Verder verzorgt Jeroen al vele jaren de “Leesmap”. Hij verzamelt onder diverse leden hiervoor technische tijdschriften en doet elke maand een bundeltje van deze tijdschriften en een CD met andere technische informatie die hij verzamelt in een envelop en levert die af bij de amateur die boven aan de lijst van de leesmap-leden staat. Die zorgen zelf voor het verder rondgaan van de map waarna hij uiteindelijk weer bij Jeroen terecht komt die de tijdschriften dan weer bij de rechtmatige eigenaren afgeeft. Jeroen doet het barbeheer en houdt de clubshack schoon. Een keer per jaar roept hij de leden op om een grote schoonmaak te houden onder zijn wakend oog. Jeroen is ook een van de organisatoren van de technoavond. Elke derde woensdag van de maand komen de leden die aan zelfbouw doen bij elkaar en kunnen dan voor advies bij Jeroen terecht. Jeroen was het afgelopen jaar ook één van de drie docenten voor de N-F cursusavond. Dit was niet voor de eerste keer, in de jaren 90 heeft hij dit ook al eens samen met Wijnand PA3HFJ gedaan.
Na zoveel “dienstjaren” heeft hij toch wel een gouden speld verdiend.

Wijnand Mijnders, PA3HFJ
Ook Wijnand is al sinds het begin van de jaren 90 lid van de VRZA. Wijnand was samen met Jeroen redactielid van het VRZA ZWN bulletin, later Deltaloep van 1995 tot 2000. Hij heeft daarna een website opgezet voor de afdeling en tot op heden houdt hij die bijna dagelijks bij. Wijnand heeft 5 jaar in het bestuur gezeten van 1995 tot 1997 als secretaris en van 2001 tot 2003 als penningmeester. Wijnand was ook een van de docent van de N-F cursus in 2018 en heeft deze samen met Jeroen PE1MWB verzorgd in de jaren 90. Als er een activiteit georganiseerd wordt is Wijnand meestal wel van de partij als organisator of deelnemer.
Wijnand heeft ook al heel wat JOTA’s op zijn naam staan. In de jaren 80 eerst als meehelpend amateur bij de Sint Willibrodusgroep in Vlissingen maar in de jaren 90 tot en met nu onder zijn eigen call bij De Sint Willibrordus later bij De Watergeuzen in Vlissingen, daarna bij de Hertog van Beijeren/Gosaha in Goes waar hij met Karin PA2KM de JOTA heeft opgezet en de laatste twee jaar bij de Baden Powellgroep in Arnemuiden waar de vaste amateurs vanwege afnemende gezondheid niet meer konden meedoen. Op deze manier is hij bezig om onze hobby onder de aandacht van Scouts te brengen. Ook zijn inzet vinden wij een gouden speld waard.

 

 

Comments are closed.