• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Nieuws van Zuid West Nederland

Afdeling Zuid West Nederland

Vanwege de huidige Corona-crisis is nog onbekend wanneer en hoe (na de zomervakantie) onze eerste afdelingsbijeenkomst zal worden gehouden. Het laatste nieuws is terug te vinden op onze website www.pi4zwn.nl

Sinds enkele weken is er (met de actuele RIVM regelgeving) iedere 4e woensdag van de maand de 80 meter vossenjacht op Walcheren, aanvang 19.30 uur, inmelden op 145.225 MHz. De maandelijkse locatorcontest vind ook onder die omstandigheden plaats vanuit onze clubshack in Vlissingen. Informatie over deze activiteit evenals de maandelijkse Techno-avond (iedere 3e woensdag van de maand) is terug te vinden op de website.

Met de 1.5 meter regel komen luister- en zendamateurs bij mooie dagen samen voor experimenten en ontspanning aan de Oranjeplaat langs het Veerse Meer. Op deze manier is er toch (een veilig) onderling QSO mogelijk en is er tevens ruimte voor leuke antenne activiteiten. Noteer alvast zondag 30 augustus voor de jaarlijkse antenne meetdag op deze locatie (onder de aanvliegroute van vliegveld midden-Zeeland (EHMZ). Een week eerder zullen enkele amateurs meedoen met het Lighthouseweekend op zaterdag 22 augustus, dit keer alleen (buiten) naast de kleine vuurtoren aan de dijk van Westkapelle.

Naast onze website is het laatste nieuws ook te horen tijdens de Techno-ronde, iedere zondagavond om 21.00 uur op 145.225 MHz (vanuit Middelburg/Vlissingen).

Voor mobiel- en recreatief radioverkeer zijn de volgende Vlissingse repeaters te gebruiken:
PI1VLI 438.1500 MHz (-7,6 MHz shift) DSTAR
PI2VLI 430.3375 MHz (+1,6 MHz shift) DMR Colorcode 1
PI3VLI 145.6625 MHz (-0,6 MHz shift) CTCSS 88,5

Vlissingen is tevens opstappunt (RX) voor PI2NOS, PI3GOE en PI3UTR. TX locatie is Goes.

Namens het afdelingsbestuur iedereen (thuis of onderweg) een fijne zomervakantie.

Michel Bleijenberg, PD4AVO

Comments are closed.