• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Bericht van de Stichting Radio Examens..

 

Behoorlijk wat radiohobbyisten nemen het door covid-19 gedwongen thuiszitten te baat door te studeren voor het N of het F-examen. Hierdoor heeft de Stichting Radio Examens een behoorlijk aanbod van aanmeldingen (waarbij vooral veel voor het N-examen), terwijl we tegelijkertijd zitten met periodes waarin de groepsgrootte wordt beperkt tot 30 personen per zaal. Dat heeft tot gevolg, dat de examens eerder volgeboekt zijn. Op dit moment kunnen we door de lockdown helemaal geen examens afnemen tot 20 januari. Voorlopig gaan we ervan uit, dat vanaf 20 januari het houden van examens in groepen van maximaal 30 personen (27 kandidaten en 3 man van/namens de SRE) en met inachtneming van 1,5 m onderlinge afstand weer mogelijk zal zijn.

Hierdoor is het noodzakelijk geworden om extra examens te plannen.

 

De gewijzigde examenagenda voor 2021 ziet er als volgt uit:

13 januari F en N-examens in Nijkerk: afgelast! Alle kandidaten hebben hierover bericht ontvangen en het is ook op de website van de SRE gepubliceerd.
27 januari: F-examens (groep afkomstig van het afgelaste F-examen op 13 januari) en N-examens (al eerder ingeschreven kandidaten) in Nieuwegein (beide volgeboekt).
1 februari: N-examens (groep afkomstig van het afgelaste N-examen op 13 januari) in Nijkerk (volgeboekt).
3 maart: F en N-examens in Nieuwegein, max. 47 deelnemers verdeeld over twee zalen per examen, N is volgeboekt, F bijna.
10 maart: N-examens in Nieuwegein. Deze examens zijn voor een besloten groep van cursisten van de RFDX-vereniging (volgeboekt).
26 mei: F en N-examens in Nieuwegein, afhankelijk van de geldende restricties in een of twee zalen per examen als op 3 maart (inschrijving open).
1 september: F en N-examens in Veldhoven.

In de planning zijn er verder nog examens in Noord-Nederland (eerste helft mei) en Nieuwegein (begin november). Plaats en datum zijn nog niet definitief.
Laten we hopen, dat we a.g.v. de komende vaccinaties na de zomer van 2021 weer ‘back to normal’ kunnen zijn.

Prettige kerstdagen en een goede jaarwisseling gewenst,

Henk Vrolijk PA0HPV

Secretaris Stichting Radio Examens

Comments are closed.