• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Resultaat van de op 3 juli afgenomen N en F examens.

20 nieuwe N-amateurs, 9 nieuwe F-amateurs bij de examens op 3 juli.
“Voor het F-examen slaagden deze keer slechts 9 van de 24 opgekomen kandidaten, dat is een slagingspercentage van 37,5 %. Dat is lager dan we de laatste tijd gewend zijn (maar wel ongeveer wat we gewend waren voor 2008, toen de vragen nog niet door de computer van Agentschap Telecom, maar door de examencommissie werden uitgezocht). De vragen waren niet echt moeilijker dan anders, maar misschien komt het doordat er enkele vragen bij waren die lange tijd niet aan de beurt zijn geweest en dus niet voorkomen in de oefenexamens die op internet zijn te vinden. Of zou het leren wat minder zijn gelukt door het warme weer?
Voor het N-examen slaagden 20 van de 29 kandidaten, een score van 69 %. Dat is wel iets lager dan de vorige keer, maar niet abnormaal”, aldus Henk Vrolijk.

De Stichting Radio Examens organiseert dit jaar nog examens in september (waarvan N is volgeboekt, bij F is nog plaats), oktober en november. Inschrijven kan op de website van de stichting: www.radio-examen.nl.

73,

Henk Vrolijk, secretaris Stichting Radio Examens

Comments are closed.