• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Verslag van de 4e editie van de WSPR-Marathon.

WSPR-Marathon

In het weekend van 29 en 30 januari vond de 4de editie van de 24-uurs RX-wspr-marathon op 40 m plaats, georganiseerd door de radiogroep de Steendert uit de Westbetuwe. Deze editie telde een record aantal deelnemers, een verdubbeling vergeleken met de vorige edities. Ondanks de wat mindere condities en wat storing van een cw-contest werden leuke verbindingen gemaakt. Helaas waren door harde wind sommige deelnemers genoodzaakt vanwege de veiligheid hun antennehoogte wat te minderen.  De meest gehoorde stations  waren afkomstig uit Europa of net daarbuiten. Een aantal deelnemers bleek toch in staat om  Tasmanië, Antarctica, Australie en Zuid Afrika uit de ruis te vissen, wat voor 40 m natuurlijk een uitstekend resultaat is. Opmerkelijk was wel  dat  er slechts weinig stations uit Noord Amerika konden  worden waargenomen. De grote winnaar van de marathon werd met een straatlengte voorsprong op de rest van de deelnemers PA0A, Albert uit het Groningse Lucaswolde. Albert won  zowel de categorie meest gewerkte stations met 324 spots en de verste afstand met 16.816 km .Wij feliciteren Albert natuurlijk met dit fraaie resultaat. Al met al kunnen we weer spreken van een geslaagd en gezellig  evenement. Grote dank gaat natuurlijk uit naar Barend NL 13926 en Adri PA5AV die veel werk hebben verzet voor het doen slagen van deze marathon. Uiteraard bedanken we Aelco PA3GBK voor het leiden van de rondes tijdens dit evenement. We zien weer uit naar de 5de editie, die afhankelijk van  de verschillende contest data mogelijk  zal worden gehouden in de tweede helft van dit jaar. We hopen dan op hetzelfde  enthousiasme en het minstens evenveel deelnemers als dit keer.

met vriendelijke groet,

Cor  PA3BVC

Comments are closed.