• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Nieuwe dorps-repeater in Raalte.

Een enthousiaste groep zendamateurs uit Raalte hebben ca een jaar geleden de koppen bij elkaar gestoken en het idee geopperd om een op te gaan zetten. Aanleiding is om in Raalte portofoon bereik mogelijk te maken. Doel van het experiment is ook om deze repeater in te gaan zetten tijdens evenementen zoals de Jota. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om een repeater zelf te bouwen. Op basis van twee Motorola mobilofoons en een volledig zelf ontwikkelde repeater controller heeft e.e.a. de afgelopen maanden vorm gekregen. De ‘repeatergroep’ bestaat uit 5 zendamateurs. PE1OFO is de ontwikkelaar van de hardware en PA5MR heeft de software ontwikkeld voor de repeater controller. Vergunninghouder is PD5PW en verder hebben PH5R en PD1JSH bijdrage geleverd aan de materialen en de montage.

Raalte kent een fanatieke groep zendamateurs, ze hebben vrijwel allemaal op een of andere manier een steentje bijgedragen aan dit mooie initiatief. Afgelopen zaterdag is de repeater geplaatst op een ruim 30 meter hoge silo van Booijink Veevoeders. De eerste rapporten uit de omgeving zijn inmiddels ontvangen. Een mooie aanwinst voor de zendamateur.

De 70 cm FM repeater heeft de call PI2RLT en de frequentie is 438.225 met een shift van -7,6. 77Hz

Comments are closed.