• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Examens voor radiozendamateurs en marifonie naar CBR

Examens voor radiozendamateurs en marifonie naar CBR

Agentschap Telecom draagt zijn examentaken over aan het CBR. Vanaf 1 juli 2023 doen kandidaten hun theorie-examens bij het CBR. Dit geldt voor zowel de maritieme examens (Basiscertificaat, Marcom A en B) als voor de zendamateur-examens (Novice en Full).

Wie gebruik wil maken van een marifoon of andere maritieme zendapparatuur heeft daarvoor een diploma nodig. Voor dat diploma moet een theorie- en praktijkexamen afgelegd worden. Daarvoor kan een opleiding gevolgd worden. Het theorie-examen legt de kandidaat straks digitaal af bij het CBR. Opleiders blijven de praktijkexamens afnemen. Vanaf juli volgend jaar gebeurt het afnemen van praktijkexamens onder het certificering en toezichtmodel van het CBR. In 2021 zijn er zo’n 6500 maritieme theorie-examens afgenomen en 1200 praktijkexamens. Daarnaast waren er zo’n 400 examens voor radiozendamateurs.

Lees hier het hele verhaal…klik..

Comments are closed.