• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

News from  ALEXANDER SAQ Grimeton  Friendship Association

Bezoek Grimeton op VN-dag, gratis toegang en opstarten van de zender.
Elk jaar vieren we de belangrijke dag van de Verenigde Naties hier op het Werelderfgoed Grimeton Radio Station.  Dus ook dit jaar. En dit jaar door gratis toegang te bieden tot zowel de zenderhal als onze fraaie interactieve tentoonstelling.
Dus, welkom in Grimeton, ontmoet ons, bekijk het opstarten van de Alexanderson-zender en bezoek ons ​​hamradiostation SK6SAQ voor wat QSO’s.
VN-dag maandag 24 oktober 2022,
Gratis toegang tussen 10.00 en 16.00 uur. (Je hoeft geen kaartje te kopen, kom gewoon ter plaatse.
(Let op: dit is onder voorbehoud van beschikbaarheid in verband met het maximaal toegestane aantal personen in het gebouw.)
Je krijgt toegang tot de zendhal en de tentoonstelling. Overdag is de Alexander Friendship Association aanwezig in de zenderhal om vragen te beantwoorden over de unieke Alexanderson zender. Ook tonen we de film “Like a lightning over the Atlantic” uit 1925. De zender wordt gestart en weergegeven om 11.00 en 14.00 uur.
Let Op!
Er wordt dit jaar geen uitzending over de antenne gedaan op VN-dag (De volgende SAQ-uitzending is gepland op 16 november, wanneer de Werelderfgoedconventie 50 jaar bestaat). Het hamradiostation SK6SAQ zal open en actief zijn.
Houd er rekening mee dat het Bezoekerscentrum met café en winkel niet op deze dag geopend is.
Wel is er in de zendhal een toilet aanwezig.
Maak ook gerust gebruik van onze buitengrill en neem iets lekkers mee om te grillen voor een lekkere buitenlunch met zicht op de zendtorens. Je kunt hier een barbecuekaartje kopen.

Iedereen is van harte welkom!

Comments are closed.