• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Speciaal thema voor Wereld Amateur Radio Dag 2023 aangekondigd.

Speciaal thema voor Wereld Amateur Radio Dag 2023 aangekondigd.

De International Amateur Radio Union kondigt aan dat Human Security for All, HS4A, het thema zal zijn van de Wereld Amateur Radio Dag op 18 april 2023. Voor het eerst werken het United Nations Trust Fund for Human Security en de World Academy of Art and Science samen met de IARU in een campagne om de rol te benadrukken die amateurradio speelt bij het aanpakken van de meest dringende behoeften in de wereld.

Human Security meet veiligheid op individueel niveau. Het concept, dat in 1994 door de VN werd geïntroduceerd, onderscheidt zeven onderling samenhangende dimensies van veiligheid die essentieel zijn voor het welzijn van een individu: economisch, voedsel, gezondheid, milieu, persoonlijk, gemeenschap en politiek.

De partners geloven dat radioamateurs zich in een unieke positie bevinden om mensgerichte, contextspecifieke veiligheidsproblemen aan te pakken door technische kennis, praktische vaardigheden, innovatieve technologie en de inzet van back-upsystemen op gemeenschapsniveau die in tijden van nood kunnen worden opgeroepen, te bevorderen. De pandemie, klimaatverandering, natuurrampen en gewapende conflicten op verschillende continenten ondermijnen onze veiligheid en kennen geen grenzen. Amateurradio heeft herhaaldelijk aangetoond in staat te zijn te voorzien in de behoeften van de menselijke veiligheid. Het is een echt wereldwijd communicatiemedium dat bestaat uit ongeveer drie miljoen radioliefhebbers die gemeenschappen en volkeren in de wereld met elkaar verbinden.

IARU, een federatie van de nationale radioamateurverenigingen van meer dan 150 landen wereldwijd, is de wereldwijde pleitbezorger van amateurradio via haar sectorale lidmaatschap in de Internationale Telecommunicatie Unie, een agentschap van de V.N., en andere activiteiten. Ter gelegenheid van Wereldamateurradiodag zullen de IARU en haar leden een speciaal twee weken durend on-the-air evenement organiseren van 11 tot 25 april. Stations voor speciale evenementen zullen vanuit de hele wereld radiocontacten leggen om de aandacht te vestigen op de HS4A-campagne.

Bron : IARU.      Bewerkt en vertaald door : DL1MKO/PA0MKO

Comments are closed.