• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Examen doen bij het CBR!

Stichting Radio Examens
von Weberlaan 38
3055HZ Rotterdam

Rotterdam, 5 mei 2023

Aan de verenigingen en opleiders voor het examen radiozendamateur

Zoals bekend draagt de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur haar examentaken over aan het CBR. Vanaf 1 juli 2023 doen kandidaten hun theorie-examens bij het CBR. Via dit schrijven informeren wij u over de voortgang van de overdracht, zodat u uw leden en cursisten kunt informeren.

Inschrijven voor een examen bij het CBR vanaf nu mogelijk
Onlangs heeft het CBR de formele toestemming ontvangen om per 1 juli 2023 de theorie-examens voor radiozendamateur Novice en Full af te mogen nemen. Dit betekent dat het CBR vanaf heden de voorbereidingen daadwerkelijk live heeft gezet op haar website. Aanmelden voor een examen bij het CBR is vanaf nu mogelijk.

Bezoekers aan de website van het CBR (www.cbr.nl) vinden informatie over het radiozendexamen en kunnen zich aanmelden voor een examen. Als een bezoeker op de CBR-website op de button “menu” klikt, wordt een lijst weergegeven van examens die door het CBR worden afgenomen. Kandidaten voor een radio-examen kiezen in het keuzemenu voor de optie “Recreatievaart, PPL en RZAM”. Door vervolgens op de afbeelding “Radiozendamateur” te klikken, kan een keuze worden gemaakt tussen de registraties “Novice” en “Full”. Daar vindt de gebruiker alle relevante informatie over het examen.

Klik hier voor het hele verhaal….

 

Comments are closed.