• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Nationaal Molenweekend 2016 bij “Molen De Vlieger” Voorburg

Radio zend amateurs op Nationaal Molenweekend 2016 bij “Molen De Vlieger” Voorburg

In het weekeinde van zaterdag 14 mei is het weer internationaal molen en gemalen weekeinde. Verschillende molens en gemalen in Nederland (950) zullen in dit weekeinde hun deuren openen voor bezichtiging. Dit weekeinde valt samen met Mills On The Air. Dit is een erg leuk jaarlijks terugkerend radiozendamateur evmolen voorburgenement dat samen valt met deze molendagen. Steeds meer zendamateurs trekken tijdens dit weekend naar een molen en activeren deze om zo de aandacht te vestigen op de molen maar ook om meer bekendheid over onze hobby te geven aan de bezoekers van de molens. Vereniging Radio Zend Amateurs (VRZA) afdeling Den Haag zal de molen “De Vlieger in” Voorburg  “activeren”  op zaterdag  14 mei. Er zal een opstelling worden gemaakt met meerdere antenne installaties op verschillende banden, waarmee vanaf het terrein van molen de vlieger contacten kunnen worden gelegd met andere radiozendamateurs van uit de hele wereld. Er zal worden gewerkt met de roep letters PI4DHG welke aan de VRZA afd Den Haag verbonden zijn. Er zal op (UHF, VHF, HF – 10, 15, 20, 40 en de WARC banden gewerkt worden indien de propagatie dat toelaat.)

Mocht u interesse hebben te komen kijken bij molen de vlieger in Voorburg en bij de radiozendamateurs, dan bent u van harte welkom op Essepad 3 te Voorburg (bij de Rodelaan). De Nationale Molendag is een prachtig dagje weg met het hele gezin. Voor de kinderen is er dit jaar een Molen Doeboekje dat gratis wordt uitgedeeld aan de kinderen bij de molen. Graag tot horens of tot werkens namens de deelnemende zendamateurs tijdens dit weekend.

Voor meer informatie kijk op www.pi4dhg.nl of op www.molendevlieger.nl

Comments are closed.