• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Reactie publicatie in Algemeen Dagblad

Geachte redactie,

In het artikel “wanbetalers verliezen radiofrequentie” worden enkele zeer storende uitspraken gedaan. Met name het synoniem maken van radiozendamateurs aan “legale etherpiraten” kan echt niet door de beugel. Radiozendamateurs hebben een door het ministerie van Economische Zaken erkend examen met succes afgelegd en staan zonder uitzondering geregistreerd bij het Agentschap Telecom als Radiodienst. Door de vergelijking te maken met etherpiraten, wordt er geïnsinueerd dat er door zendamateurs criminele of illegale activiteiten worden uitgevoerd. Ons imago als zendamateur wordt hierdoor aangetast.

De auteur van het artikel heeft bovendien enkele feiten onjuist geciteerd, zoals het aantal ingetrokken registraties (overigens ook onterecht licenties genoemd) onder zendamateurs (2500 ipv de werkelijke 227) en de stelling dat er radiofrequenties ‘verloren gaan’.

Het artikel staat vol onwaarheden en insinuaties, waardoor de kwaliteit van het artikel een nieuwsbron als het AD totaal onwaardig is. Gezien de grote oplage van het AD, begrijpt u dat de Nederlandse zendamateurs zeer ontevreden zijn met de plaatsing van dit artikel.

Wij willen u dringend verzoeken om een rectificatie en zouden graag een artikel met positieve lading m.b.t. zendamateurs in de toekomst geplaatst zien, waarbij het woord ‘etherpiraten’ überhaupt niet in het artikel voorkomt.

Bij voorbaat dank voor uw reactie en ik reken op uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Floris Wijnnobel
PA1FW
Voorzitter Vereniging van Radiozendamateurs VRZA

UN-AD-10aug2016

Comments are closed.