• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Verkenning toekomst openbare registratie antenne-installaties.

Het ministerie van Economische Zaken, in samenwerking met Agentschap Telecom, heeft KWINK groep gevraagd te verkennen hoe de toekomst van een openbare registratie van antenne-installaties eruit zou kunnen zien.Bij radiozendamateurs beter bekend als het antenneregister.

Antenneregister
Het Antennebureau is het informatiebureau van de overheid over antennes en gezondheid. Zowel burgers als overheden en bedrijven kunnen bij het antennebureau terecht met vragen over gezondheid, wet-/regelgeving en techniek in relatie tot antennes. Het antennebureau is een onderdeel van Agentschap Telecom. In het antenneregister staan vrijwel alle vast opgestelde antenne-installaties met een zendvermogen groter dan 10 decibel Watt (dBW).

Online enquête voor geïnteresseerden
KWINK groep geeft geïnteresseerden de mogelijkheid om hun mening te geven voor het antenne register onderzoek door middel van een online enquêteIn de enquête wordt een aantal vragen gesteld. Hierin zijn geen vragen opgenomen die specifiek betrekking hebben op de radiozendamateur.

Klankbordgroep
In september en november worden er door de KWINK groep klankbordsessies georganiseerd om de voortgang van het onderzoek te bespreken (eerste resultaten en vervolgrichtingen van het onderzoek). Bram van den Berg (PB0AOK) vertegenwoordigt daarbij de radiozendamateurs. Bram van den Berg is voor de overheid geen onbekende. Als voorzitter van de Werkgroep Overleg Overheidvan de VERON heeft Bram regelmatig contact met Agentschap Telecom en ministerie van Economische Zaken als het gaat om overheidszaken.

Website KWINK groep

Comments are closed.