• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Nog geen definitieve conclusies N-Herijking

Na een korte vakantiepauze is de groep N-Herijking weer bij elkaar gekomen. De groep N-Herijking is een samenwerking tussen VRZA, VERON en Agentschap Telecom en heeft tot doel om te komen met een solide N-Herijkingspakket.

Waar gaat de N-Herijking ook al weer over?
Vanuit het Amateuroverleg zijn er verzoeken geweest in de richting van Agentschap Telecom om de mogelijkheden van de N-registratie te verruimen. Op deze herhaalde verzoeken heeft Agentschap Telecom de verenigingen gevraagd mee te werken aan een gezamenlijke opdracht om te komen tot een herijking van de N-registratie. Zo wil Agentschap Telecom een breed gedragen N-herijkingspakket dat voor de komende 5 – 10 jaar solide genoeg is om aan de wensen van beide verenigingen te voldoen. Om de N-herijking vorm te geven is een overleggroep geformeerd waarin Agentschap Telecom, de VERON en de VRZA gezamenlijk deelnemen.

Nu nog geen definitieve conclusies
Agentschap Telecom heeft de gewogen resultaten van de enquête die onder VRZA- en VERON-leden is gehouden in ontvangst genomen en geaccepteerd. Wel is de afvaardiging van AT nieuwsgierig naar de ongewogen resultaten. Inmiddels zijn de ongewogen resultaten door VRZA en VERON aangeleverd. Het AT wil heel serieus met de materie omgaan en tot een eindrapport komen, waarbij de conclusies gestaafd kunnen worden door de uitkomsten van de enquête.
AT, VRZA en de VERON gaan gezamenlijk het eindrapport schrijven.

Hoe gaat het nu verder?
De N-Herijking staat op de agenda van het Amateuroverleg van 25 oktober a.s. De stand van zaken en de wijze van aanpak om tot een eindrapport te komen, zullen dan belangrijke gespreksonderwerpen zijn. Misschien kunnen dan ook al delen van het eindrapport besproken worden. Het is goed om te weten dat alle gesprekspartners een gedegen N-Herijkingsvoorstel zeer belangrijk vinden, ook al gaat dat ten koste van de tijd. Na dit Amateuroverleg hopen we weer over de N-Herijking te kunnen rapporteren.

Het eerste Novice examen vond plaats, november 1975. Dan kreeg men toegang tot 6 kanalen in de 2 meter band.
Velen zullen zich dit nog wel herinneren.

 

Comments are closed.