• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

PI4VRZ/A stijgt naar grote hoogte

Vele jaren mochten we gebruik maken van de watertoren op Radio Kootwijk om daarop onze 2 en 4 meter antennes te plaatsen. Helaas komt daar binnenkort een einde aan: de watertoren wordt gerenoveerd en in zijn oorspronkelijk staat teruggebracht. Staatsbosbeheer, de eigenaar van het zendterrein en de gebouwen, vindt (helaas voor ons)dat antennes van radiozendamateurs niet meer in dat “gerenoveerde” plaatje passen.

Daarom zijn we al een tijdje geleden op zoek gegaan naar alternatieven en vonden de Stichting Scoop Hobbyfonds
(ook wel bekend als Hobbyscoop) bereid ons te helpen. Mischa PA1OKZ van die stichting kondigde het tijdens de ALV op 7 april jl. aan: Hobbyscoop stelt mogelijkheden beschikbaar aan PI4VRZ/A om uitzendingen vanaf de Gerbrandy-toren (ook wel bekend als de Lopik-toren) te realiseren. Daarvoor stellen zij onder meer een X.5000 rondstraler op de zogenaamde reportagecabine beschikbaar. Deze bevindt zich ongeveer halverwege de zendmast (zie de pijl op de foto) op zo’n 220 meter hoogte. Deze antenne zal gevoed worden door een Icom IC-7100, die we op afstand vanuit Radio Kootwijk kunnen bedienen.

Op zaterdag 21 april gaan we voor het eerst gebruik maken van deze locatie. Zolang we nog gebruik kunnen maken van de antennes op de watertoren op Radio Kootwijk, blijven we daar vandaan uitzenden op 145,250 MHz. Welke frequentie we gaan gebruiken voor de uitzendingen vanaf de Gerbrandy-toren weten we op dit moment nog niet: We zullen zaterdagmorgen een vrije frequentie opzoeken en dan in onze uitzending en via Twitter meedelen welke dat is geworden. Help ons hiermee, want we willen beslist geen bestaande rondes verstoren. Mocht dat onverhoopt het geval zijn, bel ons dan op nummer 055-711 4375 en dan gaan we uiteraard zo snel mogelijk QSY.

Natuurlijk zijn we zeer benieuwd naar ontvangstrapporten van beide uitzendingen en vooral de verschillen ertussen. Hopelijk luister je vanaf zaterdag daarom wekelijks mee.

Binnenkort zullen we meer informatie plaatsen over deze fantastische mogelijkheid voor PI4VRZ/A.Maar nu al is onze dank aan Stichting Scoop Hobbyfonds heel groot!
Crew van PI4VRZA.

Comments are closed.