• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Intruder PI2NOS loopt tegen de lamp

Inspecteurs van Agentschap Telecom hebben vorige week opgetreden tegen een persoon die zonder vergunning uitzendingen heeft gedaan op PI2NOS. Tijdens het onderzoek werden diverse zenders aangetroffen die hij niet gebruiksklaar mocht hebben. Inspecteurs van het Agentschap Telecom zijn tot inbeslagname en proces-verbaal overgegaan. De officier van justitie legt hiervoor naar verwachting een boete voor op en beslist wat er met de inbeslag genomen apparatuur gebeurt. Naast dit proces-verbaal word onderzocht of ook een last onder dwangsom zal worden opgelegd, zodat de persoon bij hernieuwde illegale uitzendingen onmiddellijk een stevige bestuurlijke boete zal worden opgelegd, zonder dat daar een uitgebreid onderzoek in de woning aan vooraf hoeft te gaan.

Ondanks het feit dat het lokaliseren van intruders of zich misdragende zendamateurs een tijdrovende zaak is, zijn de inspecteurs zeer positief en verwachten op korte termijn verdere resultaten te kunnen melden. Informatie over dergelijke personen blijft van harte welkom via repeaterstoringen@agentschaptelecom.nl. Hier is al veel bruikbare informatie door zendamateurs gemeld.

 

Afdeling toezicht Agentschap Telecom

Comments are closed.