• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Verslag van het 101ste Amateuroverleg

Op 30 april 2020 vond het 101ste Amateuroverleg plaats onder leiding van de voorzitter Frans Hofsommer van Agentschap Telecom. Afgevaardigden van de VERON, VRZA en DARU namen hieraan deel. Het Amateur Overleg is het officiële overleg orgaan tussen de VERON, VRZA, DARU en de overheid. Deze keer was het een beetje anders dan anders. In verband met COVID-19 is de vergadering online gehouden.

Ook tijdens deze vergadering zijn weer een scala aan onderwerpen langs gekomen die van belang zijn voor de Nederlandse radiozendamateur. Het volledige verslag is hier te lezen. Maar we lichten er een aantal zaken voor u uit.

101ste verslag Amateuroverleg

  • AT onderzoekt hoe de kwaliteit van de examens en de dienstverlening van AT rondom examens beter kan. Het onderzoekt loopt nog.
  • Het doel van het amateuroverleg is vastgelegd in de Terms of Reference. Het AO is een informeel overleg. Het is een goed middel voor AT om van gedachten te wisselen met een vertegenwoordiging van radiozendamateurs.
  • Implementatie herijking Novice: AT meldt dat de streefdatum van 1 juli niet gehaald wordt. De verenigingen spreken hun teleurstelling uit over de vertraging. Zij vragen AT om iets te doen zodat er toch op 1 juli 2020 gestart kan worden
  • De druk op de (amateur)spectrum neemt vanuit verschillende kanten toe. In het verslag is te lezen om welke banden dit gaat. Van belang is wat voor experimenten de radiozendamateur doet. De meeste banden op de lijst (zie verslag) zijn voor de radiozendamateur al secundair en gebruikt in sharing met de primaire gebruiker. Zaak voor de radiozendamateur om vooral veel experimenten te doen. Denk daarbij ook aan breedbandige experimenten, bakens, contesten etc.
  • EZK/AT faciliteren een overleg met de AO-verenigingen, RFDX en het Antennebureau om te spreken over de problematiek rondom het plaatsten van antennes.
  • Lees voor meer onderwerpen het verslag.

Meer informatie

Het 102e Amateuroverleg, het najaarsoverleg, staat gepland op 22 oktober 2020. Heb je een onderwerp waarvan je graag wilt dat dat besproken wordt in dat overleg, stuur dan dit onderwerp met de nodige toelichting naar:

Ron, PB0ANL

Email: pb0anl at vrza.nl
Voorzitter Commissie Machtigingszaken

Vind jij het ook belangrijk dat VRZA uw belangen behartigt? Word lid van de VRZA.

Comments are closed.