• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

PA6JAM/J maakt gebruik van de VRZA-zender

PA6JAM/J maakt gebruik van de zender van VRZA zender.

Het headquarter-station voor de JOTA in Nederland is PA6JAM/J en wordt tijdens het komende JOTA-weekend (16-18 oktober) gebruikt door de Nederlandse JOTA-organisatie. Dit jaar steunt de VRZA de JOTA door de VHF-UHF-zender van PI4VRZ/A in de Gerbrandy-toren in IJsselstein beschikbaar te stellen aan de JOTA-organisatie. Daarmee kunnen zij een groot bereik realiseren in zowel de 2 meter als de 70 cm amateurband.

De openingsuitzending van de JOTA vindt normaal gesproken plaats op de vrijdagavond, maar is dit jaar ten gevolge van de corona-maatregelen verplaatst naar zaterdag 17 oktober 9.00 uur lokale tijd. De uitzending van PA6JAM/J zal plaats vinden op 3663 kHz (plm. QRM) en 145,425 MHz. Dat zullen ook de frequenties zijn waarop PA6JAM/J vrijwel het gehele weekend te vinden zal zijn.
Voor meer informatie, raadpleeg https://jota-joti.scouting.nl/

Het verschuiven van de JOTA-openingsuitzending heeft tot gevolg dat de 2 meter zender van PI4VRZ/A op 145,250 MHz pas om 11.00 uur met de fone-uitzending ingeschakeld zal worden. Op de overige frequenties van PI4VRZ/A zal de uitzending wel normaal doorgang vinden.

 

 

Comments are closed.