• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Forten on the Air 11 en 12 september tijdens Open Monumentendag 2021 !

PERS BERICHT!

Met dit persbericht vragen wij uw aandacht voor Open Monumentendag 2021 met, traditiegetrouw, in het verlengde daarvan ‘Forten on the Air’. Het evenement zal plaatsvinden op 11 en 12 september aanstaande.

Historie
De eerste Open Monumentendag in Nederland werd in 1987 georganiseerd. Aan Open Monumentendag ligt het idee ten grondslag dat monumenten gratis voor het publiek worden opengesteld, om zo de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten. In de loop van de tijd is het uitgegroeid tot Nederlands best bezochte culturele evenementen met ontelbaar veel activiteiten: tentoonstellingen, rondleidingen, fietsroutes, wandelingen, muziekvoorstellingen maar ook veel activiteiten voor jongeren, zoals speurtochten.

Fort Buitensluis
Ten zuiden van Numansdorp aan het Hollands Diep ligt het fort Buitensluis uit 1861 met een omliggend terrein van in totaal 7 hectare. Fort Buitensluis is onderdeel van de Stelling van het Hollands Diep en het sluit aan op de Brabantse Zuiderwaterlinie tussen Willemstad en Grave. Het adres is: Fortlaan 10 3281 KA Numansdorp.
Meer informatie kunt u lezen op: https://www.fortbuitensluis.nl

Forten on the Air
Tijdens open Monumentendag 2021 zijn de radiozendamateurs van Contestgroup CG1884 (http://www.contestgroup.nl) actief met ‘Forten on the Air’.
Al sinds 2008 brengt deze groep “Fort Buitensluis” in de lucht tijdens evenementen en contesten.
Dit weekend zijn ze actief op diverse frequentiebanden.

De Contestgroup beschikt over een ruim bemeten antennepark zodat simultane verbindingen op de diverse banden mogelijk is. Eenieder is tijdens deze Open Monumentendag 2021 meer dan welkom op “Fort Buitensluis” en de radiobunker van CG1884 waar u een uitgebreide rondleiding kan krijgen door een van de aanwezige radiozendamateurs. Let op: In verband met de beperkte parkeerruimte adviseren wij u om zo mogelijk te voet, of met de fiets te komen. We kijken uit naar uw komst! Kortom zoekt u nog iets, of twijfelde u aan een bezoek aan “Fort Buitensluis” en de radio bunker van CG1884, wij kunnen met recht zeggen dat het de moeite waard is en kom dus gerust een kijkje nemen.

Beperkingen
Zoals het er nu naar uitziet zullen de door de overheid afgekondigde maatregelen nog steeds van kracht zijn. Dit heeft tot gevolg dat voor een rondleiding op het fort U zich van tevoren moet aanmelden bij “Fort Buitensluis”. Voor de rondleidingen in de radiobunker geldt minimaal de 1,5 meter afstandsregel.

Informatie
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met een van de leden van de Contestgroup CG 1884 of met Gerard Speksnijder, secretaris van afdeling VERON-A52. Via dit contactformulier.

Comments are closed.