• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Wit-Rusland en Russische Federatie: CEPT schort lidmaatschap op

 

Zoals officieel aangekondigd door de CEPT op haar website, is het lidmaatschap van de organisatie met onmiddellijke ingang geschorst voor de landen Wit-Rusland en de Russische Federatie. Zoals bekend, regelen de CEPT-aanbevelingen T/R 61-01 en ECC/REC/(05)06 de erkenning van radioamateurlicenties voor kortdurende bezoeken. Door deze afspraken kunnen radioamateurs in veel landen opereren zonder eerst een gastlicentie aan te vragen.

De DARC publiceert regelmatig de deelnemende landen in een lijst. Aangezien de overeenkomstige voorschriften in de afzonderlijke landen zijn geïmplementeerd in de nationale telecommunicatiewetgeving, heeft de schorsing van Wit-Rusland en de Russische Federatie in eerste instantie geen directe gevolgen voor radioamateurs. Dit werd bevestigd door de CEPT naar aanleiding van een verzoek van de DARC. Geen van de betrokken landen heeft tot nu toe verklaard deze rechtsgrondslag in de toekomst niet meer te willen toepassen. Dit betekent dat de CEPT-regels in deze landen blijven gelden.

Bron: https://cept.org/cept/news/suspension-of-the-russian-federation-and-belarus-from-cept-membership.
Vertaald en bewerkt door : DL1MKO / PA0MKO

Comments are closed.