• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Noorse radioamateurs ontmoeten de overheid

De Norwegian Amateur Radio Association (NRRL) werkt aan de verdere ontwikkeling van het begrip van amateurradio bij de overheid en de wetgevende macht. In april vond een ontmoeting plaats met een staatssecretaris van de minister van Justitie en Openbare Veiligheid.

De NRRL is vorig jaar in gesprek gegaan met zowel de overheid als de wetgever over de rol, het kader en de ondersteuning van radioamateurs in Noorwegen om te zorgen voor de werving van nieuwe radioamateurs met zendvergunningen.

Als onderdeel van dit werk heeft president Thomas, LA3PNA; Vice-president Rune, LA7KJ, en secretaris-generaal Björn, LB7ZG, hadden onlangs een zeer positieve ontmoeting met Hans-Petter Aasen, staatssecretaris van minister van Justitie en Openbare Veiligheid Emilie Enger Mehl. De inspanningen van radioamateurs na de aardverschuiving van Gjerdrum in 2020 en last but not least de internationale zichtbaarheid van radioamateurs in internationale crises worden duidelijk erkend. Het werk van de NRRL-verbindingsdienst via FORF – de Noorse overkoepelende organisatie voor vrijwillige reddingsdiensten – is zichtbaar en wordt gewaardeerd.

Naast het werken aan FORF zal HQ op politiek niveau blijven samenwerken met andere ministers. De belangrijkste doelstellingen zijn het centraal ontvangen van duidelijke signalen vanuit alle gemeenten en districten om zo een positief kader te creëren voor de activiteiten van de radioamateurs, de activiteiten van de lokale groepen te ondersteunen en de technische installaties in het netwerk van NRRL te verzekeren. Het Britse nieuwsportaal Southgate bericht hierover onder verwijzing naar de NRRL.

Bron : Het Britse nieuwsportaal Southgate onder verwijzing naar de NRRL.
Bewerkt en vertaald door : DL1MKO/PA0MKO

Comments are closed.