• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Jongeren bereiden zich voor op DX-avonturen op Curaçao

Jongeren bereiden zich voor op DX-avonturen op Curaçao

Oorspronkelijk zouden in 2020 drie jongeren op DX-avontuur naar Curaçao gaan, toen kwam de pandemie. Nu zijn ze twee jaar ouder en des te gemotiveerder. De jeugd bereidt zich voor op het Dave Kalter Memorial Youth DX Adventure (YDXA), dat hen tussen 14 en 19 juli als PJ2T naar Curaçao zal brengen. De avonturengroep is opgericht in 2008 en biedt jonge radioamateurs van 12 tot 17 jaar gratis DX-ervaring, opleiding en enkele reiservaringen.

De campagne wordt ondersteund door donaties van particulieren, clubs en andere organisaties. Als je aan het eind van de maand naar de Hamvention komt, ga dan langs bij stand 2602 en ontmoet de drie jonge radioamateurs en hun team. Het trio jonge radioamateurs is dezelfde groep die is geselecteerd voor de reis van 2020 voordat deze vanwege de pandemie werd geannuleerd. Het laatste avontuur van de DX-jeugdgroep vond plaats in 2019 en vestigde een record van 6569 QSO’s. Dat meldt de Amateur Radio Newsline. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website https://www.qsl.net/n6jrl/.

Bewerkt en vertaald door : DL1MKO/PA0MKO

Comments are closed.