• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Harm Tap – PD0GIB – een halve eeuw VRZA lid!

Het bestuur vindt het al heel bijzonder als iemand zegt, dat hij/zij al 40 jaar lid is van de VRZA. Laat staan als iemand al 50 jaar lid is en dat is het geval bij Harm PD0GIB.

Bert Kruit PD2B, voorzitter van de afdeling Emmen e.o. maakte het bestuur erop attent dat Harm al vele jaren goed werk voor veel zendamateurs in en om Assen had verricht. Het is vrijwel onmogelijk om alle activiteiten van Harm op te sommen, want dan vergeet ik er vast wel een paar. Maar het jarenlang leiden van de Hunebed ronde, het mede-oprichten van de Soos en het beschikbaar stellen van mobilofoons om die om te bouwen voor de 4 meter band, zijn een paar grepen uit de jarenlange activiteiten van Harm. Voldoende redenen om op maandag 12 september jl. naar Bovensmilde af te reizen. Samen met Bert PD2B belden we bij Harm en Aly aan. We kunnen wel stellen dat het een hele verrassing was toen ze ons voor de deur zagen staan. We werden hartelijk ontvangen en na het nuttigen van een drankje (het was een warme, zonnige dag) kreeg Harm de speld en het bijbehorende certificaat uitgereikt. Hij was zichtbaar geëmotioneerd, want het kwam daadwerkelijk volkomen onverwacht.

Het werd een hele gezellige middag, waarbij nog een aantal anekdotes uit vervlogen jaren boven tafel kwam.  De tijd vloog om en later op de middag moesten Bert en ik afscheid nemen. Altijd jammer als het zo gezellig is, zoals bij Harm en Aly thuis.
Harm (en natuurlijk ook Aly), nogmaals van harte gefeliciteerd met je 50 jaar lidmaatschap en ik hoop dat er ondanks je mindere gezondheid er nog een aantal jaren bij zullen komen.

Ron Goossen PB0ANL,
namens het bestuur van de VRZA.

Op de foto: Bert PD2B, links, overhandigt het certificaat aan Harm PD0GIB.

Comments are closed.