• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Antarctische activiteitenweek 2023

Antarctische activiteitenweek 2023

Elk jaar in februari organiseert het Worldwide Antarctic Program, WAP, een Antarctic Activity Week, AAW. Tijdens deze periode zijn speciale stations actief om het belang en de bescherming van het zuidelijke continent te herdenken. AAW 2023 is al de 20e campagne van dit type en loopt van 19 februari tot 26 februari 2023.

De volgende stations hebben zich aangemeld voor deelname en geven punten weg voor een gratis diploma: EH3ANT, IB2WAP, II2YLPS, II3MNA, II5ANT, IR1ANT, IR2A, K4C, K0ANT, LZ20ANT, OE20AAW, OE88WAP, OE89WAP, OE90AAW, PA6ANT, PF88ANT, SP0ANT, TM20AAW, 7T22ANT. Let wel, deze amateur radiostations bevinden zich niet op Antarctica, maar meestal in Europa en zijn gemakkelijk te bereiken. Ze sturen fraai vormgegeven QSL-kaarten met typische motieven van het zuidelijke continent. Mogelijk komen er nog meer roepnamen bij.

Daarnaast is het gratis diploma “Calling Antarctica 2023” beschikbaar voor radioamateurs en SWL’s voor vijf of tien speciale stations die in de genoemde periode zijn gelogd. Het diploma is ontworpen door diplomamanager Paolo, IK2GER, en bevat een afbeelding van het Italiaanse Antarctische station Mario Zuccelli.

Meer informatie en een link om een aanvraagformulier voor het diploma te downloaden zijn beschikbaar op www.waponline.it; u kunt het formulier ook per e-mail aanvragen via corsetti.paolo@libero.it. Na een korte verwerkingstijd komt het diploma per e-mail aan als pdf-bestand of, indien gewenst, als afbeeldingsbestand (jpg).

Bron : http://www.waponline.it.  Bewerkt en vertaald door : DL1MKO/PA0MKO

Comments are closed.