• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Gust Mariens, Oud Voorzitter en mede oprichter van de VRA overleden.

SK ON7GZ Gust Mariens.
Dinsdag 7 mei, vernamen wij  het plotselinge overlijden van ON7GZ, Gust Mariens. Gust werd geboren op 11 mei 1943 te Mechelen en overleed er op 5 mei 2024. Gust was medestichter van VRA in 1998 bij het samensmelten van VRB en VVRA. Hij werd meteen ook de voorzitter van VRA en bleef deze functie waarnemen tot 2022. Daarna werd hij erevoorzitter van VRA. Gust was een gedreven persoon die altijd alles tot in de puntjes geregeld wilde hebben. Ook op de vergaderingen met BIPT verdedigde hij steeds de radioamateurs en hun belangen. Hij was ook een voorvechter voor de novice licentie. Een aantal jaren verzorgde hij het tijdschrift “RadioAmateur” en ook “Informatief” was van zijn hand. Het versturen van “RadioAmateur” via email was ook een van zijn realisaties. Hij was ook een grote steun voor de uitzendploeg van ON4VRA waar hij jaarlijks zijn nieuwjaarsinterview kreeg.
Gust zorgde ook voor goede betrekkingen met UFRC in het Franstalig landsgedeelte en met de VRZA in Nederland.
Gust werkte ook mee aan de oprichting van EURAO, waar hij jaren in het bestuur heeft gezeten.
Bijna jaarlijks was hij ook te vinden op Ham Radio in Friedrichshafen waar hij VRA en EURAO vertegenwoordigde.
Het bestuur van de VRZA wenst de familie veel sterkte in deze moeilijke periode.
De afscheidsplechtigheid heeft plaats op dinsdag 14 mei 2024 om 11 uur in de stedelijke aula,
aan de Ziekebeemdenstraat 4 te Mechelen. Samenkomst in de aula vanaf 10.45 uur.

Op de website van de VRA is het  mogelijk om een rouw register te tekenen, dit om het verlies voor de nabestaanden iets dragelijker te maken.  Klik hier om het rouw register te tekenen.

Comments are closed.