• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Hoe gaat het met de N-Herijking?

Op e-mails van onze leden heb ik geantwoord dat ik me kan voorstellen dat het erop lijkt dat er niets meer gebeurt rond de N-herijking, maar op de achtergrond vindt wel het nodige plaats. Het proces wordt door de betrokkenen, VRZA, VERON en het AT zorgvuldig uitgevoerd, omdat de resultaten van de N-herijking voor een langere periode (5-10 jaar) levensvatbaar moeten zijn vergt het  veel tijd vanwege het afwegen van veel opties. Daar komt nog een belangrijk punt bij: Harmonisatie van de N-mogelijkheden op CEPT-niveau. De wens daartoe is ook heel duidelijk middels vraag 3 in de enquête geuit.

Zoals je misschien weet heeft Nederland (lees: de VERON, in overleg met de VRZA) een voorstel ingediend op de laatste IARU vergadering in Landshut om de mogelijkheden van zo’n harmonisatie te gaan onderzoeken. Dat betekent dat we in het N-herijkingsproces al wat zaken willen meenemen, waardoor ons land na zo’n harmonisatie er zo goed mogelijk uitkomt. Immers: harmonisatie kan zowel het uitbreiden als inkrimpen van mogelijkheden betekenen.

Al met al is het nu nog veel te vroeg om de punten die we aan het onderzoeken zijn te publiceren. Ik ben bang dat zoiets verwachtingen zou kunnen wekken die wellicht helemaal niet gerealiseerd kunnen worden.
Met name in de amateurwereld worden mogelijkheden al snel via geruchten verspreid en vervolgens tot “waarheid” verheven.

Binnenkort publiceren de VRZA en VERON weer een “stand van zaken” op hun websites  en in hun bladen.
Verwacht daar overigens ook nog geen concrete voorstellen in.

Wil je meer weten? Kom dan 7 april naar de ALV.
Ik zal proberen daar zo open mogelijk te zijn over de N-herijking en eventuele vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

73,
Ron PB0ANL,
Vz Commissie Machtigingszaken.

Comments are closed.