• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Uitslagen N en F Examens Nieuwegein.

Op 7 maart deden in het Meeting District in Nieuwegein 36 kandidaten om 13.00 uur het F-examen. Hiervan slaagden er 22 ofwel 61,1 %. Voor F is dat een mooi resultaat.

Om 15.15 uur was de examenzaal aardig gevuld met 59 kandidaten voor het N-examen. Hiervan slaagden er 45, ofwel 76,3 %. Een mooi aantal en voor een N-examen ook een normaal percentage geslaagden.

Deze opgave is uiteraard nog onder het voorbehoud van goedkeuring van de examens  door Agentschap Telecom. Het kan enkele weken duren voordat de Stichting Radio Examens de vaststellingsbrief van Agentschap Telecom ontvangt en wij de kandidaten op de hoogte kunnen brengen van de uitslag.

De examens werden de gehele dag bijgewoond door de heer Anema van Agentschap Telecom. Ook het nakijkwerk door de medewerkers van de SRE werd door de heer Anema steekproefsgewijs gecontroleerd. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om in de wachtruimte bij de ingang van het zalencomplex een toespraakje te houden over het belang van het goed noemen van de roepletters en hoe je als radiozendamateur hoort om te gaan met gebruikers van vergunningsvrije portofoons, die je kunt tegenkomen in een stukje van de 70 cm-band. De heer Anema is bij zulke gelegenheden ook voor iedereen aanspreekbaar voor vragen over het beleid van Agentschap Telecom.

De VERON, VRZA en DLZA waren weer vertegenwoordigd met hun PR-teams. Zij waren weer goed te spreken over de belangstelling.

73,

Henk Vrolijk PA0HPV
Secretaris Stichting Radio Examens

Comments are closed.