• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

AMSAT ontvangt subsidie ​​van ARDC

AMSAT ontvangt subsidie ​​van ARDC

AMSAT heeft een royale subsidie ​​ontvangen van Amateur Radio Digital Communications (ARDC) voor de ontwikkeling van een 3U spaceframe met inzetbare zonnepanelen. Dit gestandaardiseerde 3U CubeSat-ruimteframe zal dienen als het mechanische platform voor AMSAT’s Greater Orbit, Larger Footprint (GOLF) serie satellieten, evenals voor een nieuwe generatie low-Earth Orbit (LEO) FM-satellieten.

Centraal in de ontwikkeling van het 3U-ruimteframe, zal AMSAT drie vluchtklare ruimteframes bouwen voor een aankomende reeks satellieten met potentieel verbeterde vluchtcontrole, payload en communicatiemogelijkheden.

De behoefte aan een 3U-ruimteframe met inzetbare zonnepanelen gaat terug op de oorspronkelijke ontwerpvereisten voor de GOLF-satellieten die AMSAT zouden terugbrengen naar zeer elliptische banen (HEO). Het voordeel van dit programma zal satellieten voorzien van een grotere dekking en langere toegangstijden tot de gehele amateurradiosatellietgemeenschap wereldwijd.

Met dank aan Frank Karnauskas, N1UW, AMSAT VP of Development.

Bron : ARRL  Bewerkt en vertaald door : DL1MKO / PA0MKO

Comments are closed.